Dietetikusokkal bővíti az egészségügyi alapellátást a brit kormány

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

A brit kormány bejelentette az alapellátásra vonatkozó új szabályozását, mely lehetővé teszi, hogy 2020 áprilisától a háziorvosi praxisok több egészségügyi szakembert vonhassanak be munkájukba. Dietetikusok mellett további 5 egészségügyi szakemberrel bővült az ellátásba bevonható dolgozók köre. 2024-ig bezárólag összesen 26 000 egészségügyi dolgozót szeretnének bevonni a praxisokba, ezzel az intézkedéssel évi 50 millió új időpont válik majd elérhetővé.

A brit dietetikusok szövetsége (BDA) is örömmel fogadta a hírt. Az egyesület évek óta arra törekszik, hogy a dietetikusok nagyobb szerepet tölthessenek be az alapellátásban, ahol a prevención túl hatékonyabban és gyorsabban segíthetik a krónikus betegek gondozását.

Angliában a diabéteszesek, ételallergiások, irritábilis bél szindrómával, és egyéb dietetikai vonatkozású betegséggel élők már korábban is találkozhattak dietetikussal az alapellátás keretén belül, de csak nagyon kis számban és csak bizonyos praxisokban. Mostantól, az új támogatásnak köszönhetően hamarosan a kisebb városokban, községekben is elérhetőek lesznek a dietetikusok.

Az új szabályozásról szóló dokumentum itt érhető el.