Elismerésben részesültek a NNGYK munkatársai, a MÁESZ 15 éves jubileuma alkalmából

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

 „Ebben a munkában minden benne van, ami okot ad a büszkeségre, 15 év, 700 000 látogató, több mint 10 millió elvégzett vizsgálat”

– áll azon az elismerő díszoklevélen, melyet a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Táplálkozástudományi Főosztályának munkatársai, Zentai Andrea és Miháldy Kinga részére állított ki Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramja (MÁESZ) szakmai bizottságának elnöke, Dr. Barna István és a program igazgatója, Dankovics Gergely.

A képen: Zentai Andrea és Miháldy Kinga

A MÁESZ hazánk legnagyobb humanitárius formájában működő egészségvédelmi programja, amely a lakosság számára ingyenesen biztosít átfogó szűrővizsgálatokat és életmód-tanácsadást, szakmai irányelvek betartásával.

A NNGYK (és korábban az OGYÉI, illetve OÉTI) a prevenciós program 15 évvel ezelőtti indulása óta szakmai partnerként és az országos rendezvények aktív résztvevőjeként támogatja a programot és egyik alapítója a MÁESZ 2020-ban alakult Tudományos Tanácsának.

Az idén 15 éves program jubileumi konferenciája 76 szakmai szervezet vezetőjének, vezető tanácsadójának részvételével zajlott, 2024. január 23-án. A konferenciáról további információ itt érhető el.