Felmérés indult a fermentált élelmiszerek fogyasztásáról

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

„Fogyasztasz fermentált (erjesztett) élelmiszereket? Olyan élelmiszerek tartoznak ide, mint a joghurt, kefir, savanyú káposzta, szalámi, kombucha, bor, sör, szójaszósz, stb., és még a csokoládé is. Töltsd ki a kérdőívet, hogy felkutathassuk a fermentált élelmiszerek fogyasztási szokásait és a bennük található mikrobák egészségben betöltött szerepét az európai lakosság körében!”

Reneszánszát éli manapság az erjesztett élelmiszerek fogyasztása. Hogy pontosan mennyire népszerűek a fermentált élelmiszerek a lakosság körében, arról kérdőíves felmérés segítségével szeretnének tájékozódni a PIMENTO (Promoting Innovation of ferMENTed fOods) projekt kutatói.

Eddig több mint 10 000-en töltötték ki a kérdőívet Európa-szerte! Töltsd ki te is!

A kérdőív kitöltése mindössze 10-15 percet vesz igénybe. Válaszoddal olyan jövőbeli tanulmányok elkésztéséhez járulsz hozzá, amelyek a fermentált élelmiszerek emberi egészségben betöltött szerepét kutatják.

A PIMENTO-t a COST (European Cooperation in Science and Technology) kutatási és innovációs hálózatokat támogató szervezet finanszírozza, amely segíti összekapcsolni a kutatási kezdeményezéseket Európa-szerte és azon kívül, és lehetővé teszik a kutatók és innovátorok számára, hogy tudományos, technológiai vívmányaikat továbbfejlesszék és megosszák másokkal. A COST 1971 óta uniós finanszírozásban részesül a különböző kutatási és innovációs keretprogramok, például a Horizont 2020 és a Horizont Europe keretében.

A projektről további információ itt található: https://fermentedfoods.eu/