Hozzávalók
- 100 gramm alma
- 60 gramm félzsíros tehéntúró
- 60 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
- 40 gramm búza finomliszt
- 40 gramm mazsola
- 30 gramm méz
- 10 gramm repcemagolaj
- 10 gramm napraforgó étolaj
- 2 gramm szódabikarbóna
- 1,5 gramm őrölt gyömbér
- 1,5 gramm őrölt fahéj
- 1,2 dl tej (1,5% zsírtartalmú)
- 1 db közepes tojás
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A tejhez keverjük az olajat, a tojást, a gyömbért, a fahéjat, a mézet, az áttört túrót és a hámozott, nagylyukú reszelőn lereszelt almát.
- Belekeverjük a szódabikarbónával kevert liszteket és az aprított mazsolát.
- Muffinformába kanalazzuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)