Aranygaluska

Közétkeztető: Somogyjádi Sportcsarnok Nonprofit Kft.

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Aranygaluska
Aranygaluska
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Aranygaluska
Aranygaluska
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 17 l tej
  • 1,6 kg sütőmargarin
  • 10 kg liszt
  • 2,5 kg kristálycukor
  • 0,25 kg vaníliás cukor
  • 0,5 kg pudingpor
  • 0,04 kg
  • 0,5 kg élesztő
  • 1,6 l étolaj
  • 5 kg diós töltelék
  • 20 db tojás
Mennyiség:
Elkészítés
  1. Az élesztő felfuttatásához mennyiségű szükséges tejet és kristálycukrot felmelegítjük, majd beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Dagasztógépbe tesszük a lisztet, sót, megolvasztott margarint, a tojást, kristálycukrot, a felfuttatott élesztőt, langyos tejet.
  3. Szükség szerint tejet vagy lisztet adunk tésztához a megfelelő állag eléréséhez.
  4. Dagasztás után a tésztát pihentetjük, kelesztjük, majd 1-1,5 kg-os cipókat készítünk. Ismételten kelni hagyjuk.
  5. Ezt követően lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
  6. Pogácsa szaggatóval apró darabokat szaggatunk belőle.
  7. Olajozott tepsibe beletesszük a "pogácsákat", megszórjuk a diós töltelékkel majd ismét egy sor "pogácsát" rakunk a tepsibe.
  8. A tetejét étolajjal átkenjük, majd 180 °C-on, előmelegített sütőben készre sütjük.
  9. Vaníliás öntetet készítünk.
  10. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, vaníliás cukrot és a kristálycukrot, további 5 percig főzzük kevergetve.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Egyszeri

Vélemény, hozzászólás?