Közétkeztető: Somogyjádi Sportcsarnok Nonprofit Kft.
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 17 l tej
- 1,6 kg sütőmargarin
- 10 kg liszt
- 2,5 kg kristálycukor
- 0,25 kg vaníliás cukor
- 0,5 kg pudingpor
- 0,04 kg só
- 0,5 kg élesztő
- 1,6 l étolaj
- 5 kg diós töltelék
- 20 db tojás
Mennyiség: fő
Elkészítés
- Az élesztő felfuttatásához mennyiségű szükséges tejet és kristálycukrot felmelegítjük, majd beletesszük az élesztőt és felfuttatjuk.
- Dagasztógépbe tesszük a lisztet, sót, megolvasztott margarint, a tojást, kristálycukrot, a felfuttatott élesztőt, langyos tejet.
- Szükség szerint tejet vagy lisztet adunk tésztához a megfelelő állag eléréséhez.
- Dagasztás után a tésztát pihentetjük, kelesztjük, majd 1-1,5 kg-os cipókat készítünk. Ismételten kelni hagyjuk.
- Ezt követően lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
- Pogácsa szaggatóval apró darabokat szaggatunk belőle.
- Olajozott tepsibe beletesszük a "pogácsákat", megszórjuk a diós töltelékkel majd ismét egy sor "pogácsát" rakunk a tepsibe.
- A tetejét étolajjal átkenjük, majd 180 °C-on, előmelegített sütőben készre sütjük.
- Vaníliás öntetet készítünk.
- A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliás pudingport, vaníliás cukrot és a kristálycukrot, további 5 percig főzzük kevergetve.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.