Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 9 kg hosszúkaraj
- 4 kg burgonya
- 30 db tojás („M”)
- 0,12 kg jódozott só
- 0,15 kg őrölt feketebors
- 2 kg búzaliszt (BL 55)
- 5 l napraforgó olaj a sütéshez
- 1 kg sovány reszelt sajt
- 2 l tejföl (12%)
- 0,025 kg őrölt feketebors
- 6 kg rizs ("B")
- 12 l víz
- 0,1 kg jódozott só
- 0,7 l napraforgó olaj
- 0,03 kg snidling
- 10 kg fejes káposzta
- 5 kg paprika
- 5 kg kígyóuborka
- 2,5 kg vöröshagyma
- 2 kg sárgarépa
- 1 l ecet (10 %)
- 10 db babérlevél
- 0,1 kg egész feketebors
- 0,35 kg só
- 2 kg cukor
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk.
- A burgonyát lereszeljük, összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a liszttel.
- A hús szeleteket lisztbe, majd masszába mártjuk és forró olajban kisütjük.
- Amikor kisült tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajtot teszünk rá.
- Rizzsel tálaljuk.
- A rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük és megvárjuk, amíg forr. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és 20-25 percig állni hagyjuk.
- Kevergetni nem szabad, mert csirizes lesz! Ha kész, belekeverjük a konzerv kukoricát, majd megszórjuk frissen egy kis snidlinggel!
- Csalamádé: A tisztítást követően a hozzávalókat legyaluljuk.
- Paprikából színeset is tegyünk, az egészet összekeverjük.
- Hozzáadjuk az ízesítőket, a babérlevelet kisebb darabokra törjük és így tesszük hozzá, majd még egyszer jól átforgatjuk, ezt követően 5-6 órán keresztül állni hagyjuk.
- Az idő elteltével fogyasztható.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.