Lapcsánkás sertés karaj rizzsel

Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Lapcsánkás sertés karaj rizzsel
Lapcsánkás sertés karaj rizzsel
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Lapcsánkás sertés karaj rizzsel
Lapcsánkás sertés karaj rizzsel
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 9 kg hosszúkaraj
  • 4 kg burgonya
  • 30 db tojás („M”)
  • 0,12 kg jódozott só
  • 0,15 kg őrölt feketebors
  • 2 kg búzaliszt (BL 55)
  • 5 l napraforgó olaj a sütéshez
  • 1 kg sovány reszelt sajt
  • 2 l tejföl (12%)
  • 0,025 kg őrölt feketebors
  • 6 kg rizs ("B")
  • 12 l víz
  • 0,1 kg jódozott só
  • 0,7 l napraforgó olaj
  • 0,03 kg snidling
  • 10 kg fejes káposzta
  • 5 kg paprika
  • 5 kg kígyóuborka
  • 2,5 kg vöröshagyma
  • 2 kg sárgarépa
  • 1 l ecet (10 %)
  • 10 db babérlevél
  • 0,1 kg egész feketebors
  • 0,35 kg
  • 2 kg cukor
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk.
  2. A burgonyát lereszeljük, összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a liszttel.
  3. A hús szeleteket lisztbe, majd masszába mártjuk és forró olajban kisütjük.
  4. Amikor kisült tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajtot teszünk rá.
  5. Rizzsel tálaljuk.
  6. A rizst pici olajon megfuttatjuk, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, befedjük és megvárjuk, amíg forr. 1-2 percig forraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és 20-25 percig állni hagyjuk.
  7. Kevergetni nem szabad, mert csirizes lesz! Ha kész, belekeverjük a konzerv kukoricát, majd megszórjuk frissen egy kis snidlinggel!
  8. Csalamádé: A tisztítást követően a hozzávalókat legyaluljuk.
  9. Paprikából színeset is tegyünk, az egészet összekeverjük.
  10. Hozzáadjuk az ízesítőket, a babérlevelet kisebb darabokra törjük és így tesszük hozzá, majd még egyszer jól átforgatjuk, ezt követően 5-6 órán keresztül állni hagyjuk.
  11. Az idő elteltével fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?