Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 6,5 kg darált, sovány sertés comb
- 0,7 kg vöröshagyma
- 10 db tojás („M”)
- 1 kg rizs („A”)
- 0,01 kg jódozott só
- 0,02 kg őrölt feketebors
- 0,05 kg fűszerpaprika
- 0,02 kg jódozott só
- 0,4 kg napraforgó olaj
- 0,8 kg búzaliszt (BL 55)
- 0,6 kg cukor
- 1,6 kg sűrített paradicsom
- 0,01 kg jódozott só
- 0,001 kg őrölt feketebors
- 4 kg bulgur
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, rizst, a bulgurt, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és gombócokat formálunk belőle.
- Bő vízbe teszünk egy leveskockát, fel tesszük főzni.
- A gombócokat kivesszük egy tálra, a főzőlét felhasználjuk.
- Kevés olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és folyamatos keverés mellett bele merjük a levet, amibe a gombócok főttek.
- Beletesszük a gombócokat is és egyet forralunk még rajta.
- Vékony tejföl csíkkal díszítjük!
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.