Bulguros húsgombóc paradicsommártásban

Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Bulguros húsgombóc paradicsommártásban
Bulguros húsgombóc paradicsommártásban
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Bulguros húsgombóc paradicsommártásban
Bulguros húsgombóc paradicsommártásban
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 6,5 kg darált, sovány sertés comb
  • 0,7 kg vöröshagyma
  • 10 db tojás („M”)
  • 1 kg rizs („A”)
  • 0,01 kg jódozott só
  • 0,02 kg őrölt feketebors
  • 0,05 kg fűszerpaprika
  • 0,02 kg jódozott só
  • 0,4 kg napraforgó olaj
  • 0,8 kg búzaliszt (BL 55)
  • 0,6 kg cukor
  • 1,6 kg sűrített paradicsom
  • 0,01 kg jódozott só
  • 0,001 kg őrölt feketebors
  • 4 kg bulgur
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, rizst, a bulgurt, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és gombócokat formálunk belőle.
  2. Bő vízbe teszünk egy leveskockát, fel tesszük főzni.
  3. A gombócokat kivesszük egy tálra, a főzőlét felhasználjuk.
  4. Kevés olajon kevés lisztet zsemleszínűre pirítunk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és folyamatos keverés mellett bele merjük a levet, amibe a gombócok főttek.
  5. Beletesszük a gombócokat is és egyet forralunk még rajta.
  6. Vékony tejföl csíkkal díszítjük!

Vélemény, hozzászólás?