Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 6 kg sertés csont
- 2 kg mirelit sárgarépa
- 1,5 kg petrezselyem gyökér
- 1,5 kg mirelit karalábé
- 2 kg kelkáposzta
- 0,5 kg zellergumó
- 0,5 kg fokhagyma
- 0,5 kg vöröshagyma
- 0,04 kg őrölt feketebors
- 0,150 kg jódozott só
- 1,5 kg búzadara
- 0,2 kg sertészsír
- 0,035 kg jódozott só
- 0,005 kg őrölt feketebors
- 10 db tojás
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A csontot megmossuk és bő vízben feltesszük főni.
- Amíg felhabosodik, addig elkészülnek a zöldségek, mindent meghámozunk.
- Ha a teteje már felhabosodott, eltávolítjuk a habot és beletesszük a hús mellé az összes zöldséget, hozzáadjuk a feketeborsot és kevés sót.
- Kis lángon tovább főzzük, amíg a zöldségek és a hús puhák nem lesznek.
- Leszűrést követően összeadjuk a grízgaluskával és tálaljuk.
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.