Csontleves grízgaluskával

Közétkeztető: Tiszadada Község Önkormányzat Konyhája

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Csontleves grízgaluskával
Csontleves grízgaluskával
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Csontleves grízgaluskával
Csontleves grízgaluskával
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 6 kg sertés csont
  • 2 kg mirelit sárgarépa
  • 1,5 kg petrezselyem gyökér
  • 1,5 kg mirelit karalábé
  • 2 kg kelkáposzta
  • 0,5 kg zellergumó
  • 0,5 kg fokhagyma
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 0,04 kg őrölt feketebors
  • 0,150 kg jódozott só
  • 1,5 kg búzadara
  • 0,2 kg sertészsír
  • 0,035 kg jódozott só
  • 0,005 kg őrölt feketebors
  • 10 db tojás
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A csontot megmossuk és bő vízben feltesszük főni.
  2. Amíg felhabosodik, addig elkészülnek a zöldségek, mindent meghámozunk.
  3. Ha a teteje már felhabosodott, eltávolítjuk a habot és beletesszük a hús mellé az összes zöldséget, hozzáadjuk a feketeborsot és kevés sót.
  4. Kis lángon tovább főzzük, amíg a zöldségek és a hús puhák nem lesznek.
  5. Leszűrést követően összeadjuk a grízgaluskával és tálaljuk.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Vélemény, hozzászólás?