Cukkinilepény, tejföl mártással

Recept nyomtatása
Cukkinilepény, tejföl mártással
Cukkinilepény, tejföl mártással
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 120 gramm cukkini
  • 60 gramm búzaliszt
  • 50 gramm tejföl 12%-os zsírtartalmű
  • 30 gramm vöröshagyma
  • 20 gramm napraforgómag
  • 10 gramm zabpehely
  • 10 gramm zöldhagyma
  • 4 gramm repcemagolaj
  • 4 gramm napraforgóolaj
  • 2 gramm fokhagyma
  • 0,7 gramm jódozott só
  • 0,5 dl tej 1,5%-os zsírtartalmú
  • 0,25 db közepes tojás
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 120 gramm cukkini
  • 60 gramm búzaliszt
  • 50 gramm tejföl 12%-os zsírtartalmű
  • 30 gramm vöröshagyma
  • 20 gramm napraforgómag
  • 10 gramm zabpehely
  • 10 gramm zöldhagyma
  • 4 gramm repcemagolaj
  • 4 gramm napraforgóolaj
  • 2 gramm fokhagyma
  • 0,7 gramm jódozott só
  • 0,5 dl tej 1,5%-os zsírtartalmú
  • 0,25 db közepes tojás
Cukkinilepény, tejföl mártással
Elkészítés
  1. A cukkinit megmossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, a tisztított vöröshagymával együtt.
  2. A tejben elkeverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a reszelt fokhagymát, a szárazon megpirított napraforgómagot és a sót.
  3. Serpenyőben olajat melegítünk. Kanállal kisebb halmokat teszünk bele a tésztából, elsimítjuk, hogy egyforma laposak legyenek és mindkét oldalukat pirosra sütjük.
  4. Tálaláskor kenjük meg az aprított zöldhagymával elkevert tejföllel. TIPP: süthetjük sütőpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe simítva is.
    Tálaláskor kenjük meg az aprított zöldhagymával elkevert tejföllel.

TIPP: süthetjük sütőpapírral bélelt, kiolajozott tepsibe simítva is.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)