Hozzávalók
A halhoz:
- 400 g g pisztráng
- 40 g citromlé (kb. 2 citrom leve)
- 12 g napraforgó étolaj
- 12 g repcemagolaj
- 2 g jódozott só
- 0,4 g őrölt bors
A sajtmártáshoz:
- 240 g póréhagyma
- 120 g 12% zsírtartalmú tejföl
- 100 g ementáli sajt
- 40 g búza finomliszt
- 12 g repcemagolaj
- 12 g napraforgó étolaj
- 4 dl tej (1,5% zsírtartalmú)
- 2 g jódozott só
- 0,8 g őrölt fehér bors
- 0,8 g őrölt szerecsendió
A burgonyapüréhez:
- 600 g burgonya
- 240 g sütőtök
- 40 g margarin
- 2 g jódozott só
- 0,4 g őrölt gyömbér
Mennyiség: adag
Elkészítés
- A burgonyát tisztítjuk, mossuk, a tököt mossuk, magjait eltávolítjuk.
- A tököt sütőben szárazon puhára sütjük, ha kész kikanalazzuk a héjából, félre tesszük.
- A burgonyát sós vízben puhára főzzük, szűrjük és alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a villával eldolgozott tököt, a margarint és a gyömbért, elkeverjük, tálaljuk.
- A halat sózzuk, borsozzuk és a citrom levével bedörzsöljük. 10 percig pihentetjük.
- Közben a póréhagymát, megmossuk, majd vékony fél karikára vágjuk.
- Az olajból, lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, majd belerakjuk a póréhagymát és a tejfölt. Alaposan felforraljuk, reszelt sajttal tálaljuk.
- Forró olajban a hal mindkét oldalát készre sütjük (bőrös felével kezdve a sütést).
Megjegyzés
Közzétéve az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében.
(A kép illusztráció.)