Grillezett paprikasaláta

Grillezett paprikasaláta
Grillezett paprikasaláta
Recept nyomtatása
Mennyiség
1 főre
Mennyiség
1 főre
Grillezett paprikasaláta
Grillezett paprikasaláta
Recept nyomtatása
Mennyiség
1 főre
Mennyiség
1 főre
Hozzávalók
  • 150 gramm zöldpaprika
  • 7 gramm cukor
  • 7 gramm ecet 20%-os
  • 4 gramm olívaolaj
  • 0,5 gramm friss petrezselyem
  • 0,4 gramm jódozott só
  • 40 gramm krémfehér sajt
Mennyiség: főre
Elkészítés
  1. A megmosott paprikát egészben, sütőrácson, 180 fokon alaposan megsütjük. Ha a paprika héja barnás, néhol feketés, kivesszük a sütőből, és ha kicsit lehűlt leszedjük róla a héját.
  2. Az ecetből, cukorból, olajból öntetet készítünk.
  3. A paprika csumáját eltávolítjuk, daraboljuk, tányérra tesszük, rámorzsoljuk a sajtot és meglocsoljuk az öntettel. Végül rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
    A paprika csumáját eltávolítjuk, daraboljuk, tányérra tesszük, rámorzsoljuk a sajtot és meglocsoljuk az öntettel. Végül rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)