Hozzávalók
- 150 gramm zöldpaprika
- 7 gramm cukor
- 7 gramm ecet 20%-os
- 4 gramm olívaolaj
- 0,5 gramm friss petrezselyem
- 0,4 gramm jódozott só
- 40 gramm krémfehér sajt
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A megmosott paprikát egészben, sütőrácson, 180 fokon alaposan megsütjük. Ha a paprika héja barnás, néhol feketés, kivesszük a sütőből, és ha kicsit lehűlt leszedjük róla a héját.
- Az ecetből, cukorból, olajból öntetet készítünk.
- A paprika csumáját eltávolítjuk, daraboljuk, tányérra tesszük, rámorzsoljuk a sajtot és meglocsoljuk az öntettel. Végül rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)