Hozzávalók    
                - 1000 g savanyú káposzta
 - 320 g pulykahús
 - 120 g barnarizs
 - 120 g tejföl 12%-os zsírtartalmú
 - 40 g lecsókonzerv
 - 40 g tisztított vöröshagyma
 - 4 evőkanál napraforgóolaj
 - 2 kávéskanál jódozott só
 - ízlés szerint fűszerpaprika
 - 1 g fokhagyma
 - 0,4 g feketebors
 
        
    Mennyiség: fő
    
                
        Elkészítés    
                - Első lépésben készítse el a rizst: mossa meg, csöpögtesse le, majd kevés olajon pirítsa meg. Miután kissé megpirult, öntse fel kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítse kevés sóval, majd lefedve párolja puhára.
 - Pucoljuk meg a hagymát, majd aprítsuk fel és egy másik serpenyőben ezt is pirítsuk meg.
 - Hintsük meg fűszerpaprikával, majd adjuk hozzá a lecsókonzervet, kis pirítás után pedig tegyük bele a megmosott darált húst is. Ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával, és pirítsuk, amíg jól láthatóan megfehéredik a hús.
 - Áztassauk be a savanyúkáposztát, majd csöpögtessük le.
 - Végezetül állítsuk össze az elkészült elemeket: legalulra kerüljön a rizs, erre jöhet a hús, legfelülre pedig a savanyúkáposzta. Kenjük meg az egészet tejföllel. Majd előmelegített sütőben rövid ideig süssük készre.

 
        Megjegyzés    
                A recept az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)
