Hozzávalók
- 1000 g savanyú káposzta
- 320 g pulykahús
- 120 g barnarizs
- 120 g tejföl 12%-os zsírtartalmú
- 40 g lecsókonzerv
- 40 g tisztított vöröshagyma
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 2 kávéskanál jódozott só
- ízlés szerint fűszerpaprika
- 1 g fokhagyma
- 0,4 g feketebors
Mennyiség: fő
Elkészítés
- Első lépésben készítse el a rizst: mossa meg, csöpögtesse le, majd kevés olajon pirítsa meg. Miután kissé megpirult, öntse fel kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítse kevés sóval, majd lefedve párolja puhára.
- Pucoljuk meg a hagymát, majd aprítsuk fel és egy másik serpenyőben ezt is pirítsuk meg.
- Hintsük meg fűszerpaprikával, majd adjuk hozzá a lecsókonzervet, kis pirítás után pedig tegyük bele a megmosott darált húst is. Ízesítsük sóval, borssal, fokhagymával, és pirítsuk, amíg jól láthatóan megfehéredik a hús.
- Áztassauk be a savanyúkáposztát, majd csöpögtessük le.
- Végezetül állítsuk össze az elkészült elemeket: legalulra kerüljön a rizs, erre jöhet a hús, legfelülre pedig a savanyúkáposzta. Kenjük meg az egészet tejföllel. Majd előmelegített sütőben rövid ideig süssük készre.
Megjegyzés
A recept az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)