Hozzávalók
- 100 gramm alma
- 100 gramm 0,1%-os zsírtartalmú joghurt
- 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 gramm őrölt mák
- 40 gramm zabpehely
- 40 gramm méz
- 20 gramm mazsola
- 6 gramm repceolaj
- 6 gramm napraforgóolaj
- 2 gramm szódabikarbóna
- 1 db tojás
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A meghámozott almát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és minden hozzávalóval alaposan összekeverjük.
- Muffin formákba kanalazzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.