Tárkonyos halleves

Recept nyomtatása
Tárkonyos halleves
Tárkonyos halleves
Fogás Levesek
Mennyiség
Hozzávalók
  • 240 g tőkehalfilé
  • 200 g 3,5% zsírtartalmú joghurt
  • 120 g sárgarépa
  • 120 g 12% zsírtartalmú tejföl
  • 80 g friss zeller
  • 80 g friss petrezselyemgyökér
  • 40 g vöröshagyma
  • 40 g friss citromlé
  • 8 g repcemagolaj
  • 8 g napraforgóolaj
  • 4 g tárkony
  • 4 g friss fokhagyma
  • 3,2 g friss petrezselyem levél
  • 2,4 g jódozott só
  • 0,4 g fekete bors
Fogás Levesek
Mennyiség
Hozzávalók
  • 240 g tőkehalfilé
  • 200 g 3,5% zsírtartalmú joghurt
  • 120 g sárgarépa
  • 120 g 12% zsírtartalmú tejföl
  • 80 g friss zeller
  • 80 g friss petrezselyemgyökér
  • 40 g vöröshagyma
  • 40 g friss citromlé
  • 8 g repcemagolaj
  • 8 g napraforgóolaj
  • 4 g tárkony
  • 4 g friss fokhagyma
  • 3,2 g friss petrezselyem levél
  • 2,4 g jódozott só
  • 0,4 g fekete bors
Tárkonyos halleves
Elkészítés
  1. A zöldségeket hámozzuk, mossuk, egyenletes darabokra vágjuk. A vöröshagymát előkészítés után apró kockákra vágjuk.
  2. A vöröshagymát az olajon elkezdjük párolni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zöldségeket, együtt pároljuk tovább. Hozzáadjuk a tárkonyt, és a borsot is. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg a zöldségek majdnem megpuhulnak.
  3. Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, a citromlevet összekeverjük a tejföllel és a joghurttal, hozzámelegítjük a leveshez, és beleöntjük. Valamint beletesszük az egyenletes kockákra vágott halat is.
  4. Pár perc alatt készre főzzük, sózzuk, és az aprított petrezselyemmel tálaljuk.
    Pár perc alatt készre főzzük, sózzuk, és az aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.