Mákos muffin

Recept nyomtatása
Mákos muffin
Mákos muffin
Fogás Desszert
Mennyiség
Hozzávalók
  • 100 gramm alma
  • 100 gramm 0,1%-os zsírtartalmú joghurt
  • 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 gramm őrölt mák
  • 40 gramm zabpehely
  • 40 gramm méz
  • 20 gramm mazsola
  • 6 gramm repceolaj
  • 6 gramm napraforgóolaj
  • 2 gramm szódabikarbóna
  • 1 db tojás
Fogás Desszert
Mennyiség
Hozzávalók
  • 100 gramm alma
  • 100 gramm 0,1%-os zsírtartalmú joghurt
  • 50 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 gramm őrölt mák
  • 40 gramm zabpehely
  • 40 gramm méz
  • 20 gramm mazsola
  • 6 gramm repceolaj
  • 6 gramm napraforgóolaj
  • 2 gramm szódabikarbóna
  • 1 db tojás
Mákos muffin
Elkészítés
  1. A meghámozott almát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, és minden hozzávalóval alaposan összekeverjük.
  3. Muffin formákba kanalazzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
    Muffin formákba kanalazzuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.