Hozzávalók
- 120 gramm búza finomliszt
- 40 gramm félzsíros óvári sajt
- 40 gramm trappista sajt
- 40 gramm 12% zsírtartalmú tejföl
- 20 gramm lenmag
- 16 gramm tojás
- 4 gramm szódabikarbóna
- 4 gramm napraforgóolaj
- 4 gramm repcemagolaj
- 4 gramm őrölt kömény
- 1 gramm jódozott só
Mennyiség: adag
Elkészítés
- A sajtokat kislyukú reszelőn lereszeljük.
- Minden hozzávalót keverőtálba teszünk, alaposan összedolgozzuk. Kellemesen rugalmas tésztát kell kapnunk.
- Egyforma darabokra mérjük (20 g), kicsit meggömbölyítjük a darabokat.
- Ostyasütő formában pár perc alatt készre sütünk, mindkét oldalán egy-egy darabot. (Ha nincs ostyasütőnk, akkor a vékonyra sodort lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 220 fokra előmelegített sütőbe. 5-6 perc alatt pirosra sütjük, de ekkor fel fognak púposodni a lapocskák).
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)