Savanyú káposztával töltött csirkecomb

Recept nyomtatása
Savanyú káposztával töltött csirkecomb
Savanyú káposztával töltött csirkecomb
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 600 g savanyú káposzta
  • 400 g csirkecomb
  • 40 g vöröshagyma
  • 12 g repcemagolaj
  • 12 g napraforgóolaj
  • 4 g borsikafű
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 600 g savanyú káposzta
  • 400 g csirkecomb
  • 40 g vöröshagyma
  • 12 g repcemagolaj
  • 12 g napraforgóolaj
  • 4 g borsikafű
Savanyú káposztával töltött csirkecomb
Elkészítés
  1. A csirkecomb bőrét megtisztítjuk, megmossuk.
  2. A káposztát megkóstoljuk és ha túl savanyú vagy sós, vízben alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, kicsit átvagdaljuk.
  3. Az olajon elkezdjük párolni az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a borsikafüvet és a káposztát. Kevergetve majdnem puhára pároljuk.
  4. Ha kihűlt a káposzta, a csirke bőre alá töltjük. Jó, ha pár órát állni tud sütés előtt, mert így átjárja a csirkehúst a káposzta íze, illetve puhábbra, porhanyósabbra sül.
  5. Tűzálló edénybe helyezzük a csirkét, előmelegített, 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
    Tűzálló edénybe helyezzük a csirkét, előmelegített, 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.