Hozzávalók
- 600 g savanyú káposzta
- 400 g csirkecomb
- 40 g vöröshagyma
- 12 g repcemagolaj
- 12 g napraforgóolaj
- 4 g borsikafű
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A csirkecomb bőrét megtisztítjuk, megmossuk.
- A káposztát megkóstoljuk és ha túl savanyú vagy sós, vízben alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, kicsit átvagdaljuk.
- Az olajon elkezdjük párolni az apróra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a borsikafüvet és a káposztát. Kevergetve majdnem puhára pároljuk.
- Ha kihűlt a káposzta, a csirke bőre alá töltjük. Jó, ha pár órát állni tud sütés előtt, mert így átjárja a csirkehúst a káposzta íze, illetve puhábbra, porhanyósabbra sül.
- Tűzálló edénybe helyezzük a csirkét, előmelegített, 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.