Sütőtökös burgonyapüré

Recept nyomtatása
Sütőtökös burgonyapüré
Sütőtökös burgonyapüré
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 600 g burgonya
  • 320 g sütőtök
  • 40 g margarin
  • 2 g jódozott só
  • 0,4 g gyömbér
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 600 g burgonya
  • 320 g sütőtök
  • 40 g margarin
  • 2 g jódozott só
  • 0,4 g gyömbér
Sütőtökös burgonyapüré
Elkészítés
  1. A burgonyát tisztítjuk, mossuk, a tököt mossuk, magjait eltávolítjuk.
  2. A tököt sütőben szárazon puhára sütjük, ha kész kikanalazzuk a héjából, félre tesszük.
  3. A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a villával eldolgozott tököt, a margarint és a gyömbért, elkeverjük, tálaljuk.
    A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a villával eldolgozott tököt, a margarint és a gyömbért, elkeverjük, tálaljuk.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.