Hozzávalók
- 240 g sütőtök, sütve
- 60 g búza finomliszt
- 60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 40 g dió
- 40 g méz
- 40 g mazsola
- 40 g barnacukor
- 20 g repcemagolaj
- 20 g napraforggóolaj
- 12 g szódabikarbóna
- 4 g őrölt fahéj
- 1 db közepes méretű tojás
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A villával összetört sült tököt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a mézet, majd összekeverjük.
- Hozzászórjuk a szódabikarbónával kevert liszteket, a kicsit átvágott mazsolát, a fahéjat és a durvára darált diót.
- Alapos keverés után sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal halmokat teszünk és kissé ellapítjuk azokat.
- 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)