Halfasírt

Recept nyomtatása
Halfasírt
Halfasírt
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 400 g pangasius filé
  • 120 g vizes zsemle
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 1 db kisebb tojás
  • 16 g repcemagolaj
  • 16 g vöröshagyma
  • 16 g napraforgóolaj
  • 4 g friss petrezselyemlevél
  • 1,6 g jódozott só
  • 1,6 g friss fokhagyma
  • 0,8 g szerecsendió
  • 0,24 g fekete bors
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 400 g pangasius filé
  • 120 g vizes zsemle
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 1 db kisebb tojás
  • 16 g repcemagolaj
  • 16 g vöröshagyma
  • 16 g napraforgóolaj
  • 4 g friss petrezselyemlevél
  • 1,6 g jódozott só
  • 1,6 g friss fokhagyma
  • 0,8 g szerecsendió
  • 0,24 g fekete bors
Halfasírt
Elkészítés
  1. A halat megdaráljuk, a zsemlét vízben áztatjuk, kinyomkodjuk, a tisztított vöröshagymát kis kockákra vágjuk.
  2. Az olaj felén puhára pároljuk a hagymát és a reszelt fokhagymát.
  3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált halhoz. Belerakjuk a fűszereket, a zsemlét, a tojást, a finomra vágott petrezselymet és alaposan elkeverjük.
  4. Kézzel egyforma gömböket formázunk, meghempergetjük a morzsába. Zsírpapírral bélelt tepsit beolajozzuk, és rátesszük a fasírtokat, 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
    Kézzel egyforma gömböket formázunk, meghempergetjük a morzsába. Zsírpapírral bélelt tepsit beolajozzuk, és rátesszük a fasírtokat, 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)