Sütőtökös csók

Recept nyomtatása
Sütőtökös csók
Sütőtökös csók
Fogás Desszert
Mennyiség
Hozzávalók
  • 240 g sütőtök, sütve
  • 60 g búza finomliszt
  • 60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 40 g dió
  • 40 g méz
  • 40 g mazsola
  • 40 g barnacukor
  • 20 g repcemagolaj
  • 20 g napraforggóolaj
  • 12 g szódabikarbóna
  • 4 g őrölt fahéj
  • 1 db közepes méretű tojás
Fogás Desszert
Mennyiség
Hozzávalók
  • 240 g sütőtök, sütve
  • 60 g búza finomliszt
  • 60 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 40 g dió
  • 40 g méz
  • 40 g mazsola
  • 40 g barnacukor
  • 20 g repcemagolaj
  • 20 g napraforggóolaj
  • 12 g szódabikarbóna
  • 4 g őrölt fahéj
  • 1 db közepes méretű tojás
Sütőtökös csók
Elkészítés
  1. A villával összetört sült tököt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a mézet, majd összekeverjük.
  2. Hozzászórjuk a szódabikarbónával kevert liszteket, a kicsit átvágott mazsolát, a fahéjat és a durvára darált diót.
  3. Alapos keverés után sütőpapírral bélelt tepsibe evőkanállal halmokat teszünk és kissé ellapítjuk azokat.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
    200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)