Szilvás, zabpelyhes sütemény

Közétkeztető: HPM Plus Kft.

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Szilvás, zabpelyhes sütemény
Szilvás, zabpelyhes sütemény
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Szilvás, zabpelyhes sütemény
Szilvás, zabpelyhes sütemény
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 6 kg szilva
  • 2,4 kg kristálycukor
  • 2 kg zabpehely
  • 2 l joghurt
  • 45 db tojás
  • 1,6 l étolaj
  • 1 kg búzaliszt
  • 1 kg rozsliszt
  • 0,01 kg sütőpor
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjét felhabosítjuk a cukorral.
  3. A száraz nyersanyagokat összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a joghurtot, az étolajat, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
  5. Sütőpapírral bélelt magas tepsibe öntjük, és közepes lángnál 35-40 percig sütjük.
  6. Ügyeljünk rá, hogy a közepe is átsüljön. (Tűpróba!)
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Vélemény, hozzászólás?