Közétkeztető: INNOVEN Kft. – Tápióság
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 4,8 kg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 3,2 kg búza finomliszt
- 20 db tojás
- 0,1 kg margarin (80%)
- 1 kg kristálycukor
- 0,05 kg sütőpor
- 0,005 kg jódozott konyhasó
- 6 kg sütőtök
- 1,5 kg narancs
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A sütőtököt meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a narancs levében a lereszelt héjával puhára főzzük.
- A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a puha margarint és sütőport, majd a kihűlt tököt.
- A tojásfehérjét felverjük, és összeforgatjuk a tökös masszával.
- Sütőpapírral bélelt formában sütőben pirosra sütjük.
- Szivacsos szerkezetű, nagyon könnyű, puha tésztája lesz
- A sütés közben a tök leül a tészta aljára.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.