Hozzávalók
- 140 gramm zeller
- 60 gramm teljes kiőrlésű kenyér
- 40 gramm póréhagyma
- 20 gramm trappista sajt
- 10 gramm zabpehely
- 3 gramm napraforgó olaj
- 3 gramm repcemagolaj
- 2 gramm friss bazsalikom
- 1 db tojás közepes (M)
- 0,8 dl tej 1,5%-os zsírtartalmú
- 0,4 gramm jódozott só
- 0,25 csokor friss petrezselyem
Mennyiség: főre
Elkészítés
- A zellert tisztítjuk, mossuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük
- A kenyeret, a tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük.
- Egy keverőtálba tesszük a kenyeret, a zellert, a zabpelyhet, a tojást, és a reszelt sajtot. Alaposan elkeverjük.
- A zöldfűszereket finomra vágjuk, belekeverjük, sózzuk és alaposan összekeverjük.
- Kiolajozott, sütőpapíros tepsibe egyforma halmokat rakunk, 160 fokon készre sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)