Közétkeztető: Közintézmények Szolgáltató Irodája Berettyóújfalu 1. főzőkonyha
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 2,5 kg búzadara
- 0,7 kg kristálycukor
- 0,01 kg jódozott konyhasó
- 25 l pasztőrözött (2,8%) tej
- 2 kg porcukor
- 20 g fahéj
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A forrásban lévő pici sóval ízesített tejbe, folyamatos keverés mellett beleszórjuk a búzadarát.
- Kis lángon továbbra is kevergetve megfőzzük.
- Amikor kész belekeverjük a cukrot is
- Főzés közben ízesíthetjük citrom, esetleg narancshéjjal.
- Tálaláskor megszórhatjuk kakaóval, vagy őrölt fahéjjal elkevert porcukorral.
Megjegyzés
További információk közétkeztetőknek:
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Egyszeri
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.