A Sirha Budapest kiállítás adott otthont február 9-én a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntőjének, amelyen a régiós elődöntők 12 győztes csapata mérte össze tudását a nyilvánosság előtt.
A verseny idei tematikájának megfelelő „tavaszváró menüsor” legjobbikát az Eurest Budapest csapat készítette el, a Horváth György és Maros András által főzött, tálalt menü:
- Selymes csicsókaleves, zöldség tatárral
- Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel
- Eper krémes, spárgával
A döntősök ételsorait neves szakértőkből álló zsűri – például Szatmári János, Gulyás Károly, Wolf András, Vomberg Frigyes és Ambrus György – értékelte. A bírálók a kötelezően előírt kritériumok mellett azt is figyelembe vették, hogy a versenyproduktumok hozzájárulnak-e a hagyományos ízek, ételek modernizálásához, az étkezési kultúra fejlesztéséhez, illetve a tavaszi évszak gasztronómiai sajátosságainak és szokásainak megismertetéséhez.
A Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 díjazottai:
- I. helyezett: Eurest Budapest csapat; Budapest XVII. és XXIII. kerület – Horváth György és Maros András
előétel: selymes csicsókaleves, zöldség tatárral
főétel: Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel
desszert: Eper krémes, spárgával - II. helyezett: Eurest Győr csapat, Győr – Balázs Attila és Szabó Béla
előétel: Melegen pácolt harcsa zöldborsó majonézzel
főétel: Tanyasi csirkecomb répákkal
desszert: Karalábékrémes tésztasípok, eperrel - III. helyezett: Hungast Pécs csapata, Pécs – Berényi Máté és Rigó Norbert
előétel: Harcsa tatár salátával, marinált eperrel, zabropogóssal
főétel: Gyömbéres sült csirkeszárny töltött burgonyatallérokkal, pirított mediterrán zöldségekkel
desszert: Ropogós habtölcsér, zelleres fehércsokoládé mousse-szal
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet különdíját az RC Team, (Budapest XII. kerület) tagjai, Erdős Anikó és Vénig Edina kapta.
A legjobb:
- előétel: Marinált harcsafilé, gránátalmás, pirított magvas rizstésztával, roppanós zöldspárga javával– Hungast Gyermekmenza Kft. Budapesti csapata, Budapest III. kerület – Lovay Gergely és Bornemissza Ferencné
- főétel: Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel – Eurest Budapest csapat; Budapest XVII. és XXIII. kerület – Horváth György és Maros András
- desszert: Ropogós habtölcsér, zelleres fehércsokoládé mousse-szal– Hungast Pécs csapata, Pécs – Berényi Máté és Rigó Norbert
A díjazottak részletes listája, valamint a versenyen készült fényképek elérhetőek a rendezvényt szervező Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal weboldalán.
Forrás: NÉBIH
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.