Az Eurest Budapest nyerte a közétkeztetési szakácsversenyt

Az Eurest Budapest nyerte a közétkeztetési szakácsversenyt

A Sirha Budapest kiállítás adott otthont február 9-én a „Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018” országos döntőjének, amelyen a régiós elődöntők 12 győztes csapata mérte össze tudását a nyilvánosság előtt.

A verseny idei tematikájának megfelelő „tavaszváró menüsor” legjobbikát az Eurest Budapest csapat készítette el, a Horváth György és Maros András által főzött, tálalt menü:

  • Selymes csicsókaleves, zöldség tatárral
  • Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel
  • Eper krémes, spárgával

A döntősök ételsorait neves szakértőkből álló zsűri – például Szatmári János, Gulyás Károly, Wolf András, Vomberg Frigyes és Ambrus György – értékelte. A bírálók a kötelezően előírt kritériumok mellett azt is figyelembe vették, hogy a versenyproduktumok hozzájárulnak-e a hagyományos ízek, ételek modernizálásához, az étkezési kultúra fejlesztéséhez, illetve a tavaszi évszak gasztronómiai sajátosságainak és szokásainak megismertetéséhez.

 

A Közétkeztetési Szakácsverseny 2017-2018 díjazottai:

  • I. helyezett: Eurest Budapest csapat; Budapest XVII. és XXIII. kerület – Horváth György és Maros András
    előétel: selymes csicsókaleves, zöldség tatárral
    főétel: Spenótos harcsa savanyított zöldségekkel
    desszert: Eper krémes, spárgával
  • II. helyezett: Eurest Győr csapat, Győr – Balázs Attila és Szabó Béla
    előétel: Melegen pácolt harcsa zöldborsó majonézzel
    főétel: Tanyasi csirkecomb répákkal
    desszert: Karalábékrémes tésztasípok, eperrel
  • III. helyezett: Hungast Pécs csapata, Pécs – Berényi Máté és Rigó Norbert
    előétel: Harcsa tatár salátával, marinált eperrel, zabropogóssal
    főétel: Gyömbéres sült csirkeszárny töltött burgonyatallérokkal, pirított mediterrán zöldségekkel
    desszert: Ropogós habtölcsér, zelleres fehércsokoládé mousse-szal

 

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet különdíját az RC Team, (Budapest XII. kerület) tagjai, Erdős Anikó és Vénig Edina kapta.

A legjobb:

  • előételMarinált harcsafilé, gránátalmás, pirított magvas rizstésztával, roppanós zöldspárga javával– Hungast Gyermekmenza Kft. Budapesti csapata, Budapest III. kerület – Lovay Gergely és Bornemissza Ferencné
  • főételSpenótos harcsa savanyított zöldségekkel – Eurest Budapest csapat; Budapest XVII. és XXIII. kerület – Horváth György és Maros András
  • desszertRopogós habtölcsér, zelleres fehércsokoládé mousse-szal– Hungast Pécs csapata, Pécs – Berényi Máté és Rigó Norbert

A díjazottak részletes listája, valamint a versenyen készült fényképek elérhetőek a rendezvényt szervező Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal weboldalán.

Forrás: NÉBIH

Vélemény, hozzászólás?