Hozzávalók
- 600 g burgonya
- 320 g sütőtök
- 40 g margarin
- 2 g jódozott só
- 0,4 g gyömbér
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A burgonyát tisztítjuk, mossuk, a tököt mossuk, magjait eltávolítjuk.
- A tököt sütőben szárazon puhára sütjük, ha kész kikanalazzuk a héjából, félre tesszük.
- A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a villával eldolgozott tököt, a margarint és a gyömbért, elkeverjük, tálaljuk.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.