Házi mézes puszedli

Recept nyomtatása
Házi mézes puszedli
Házi mézes puszedli
Fogás Desszert
Mennyiség
Hozzávalók
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 60 g méz
  • 1 db tojás (kisebb)
  • 30 g margarin
  • 2 g szódabikarbóna
  • 4 g őrölt fahéj
  • 3 g őrölt szegfűszeg
Fogás Desszert
Mennyiség
Hozzávalók
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 60 g méz
  • 1 db tojás (kisebb)
  • 30 g margarin
  • 2 g szódabikarbóna
  • 4 g őrölt fahéj
  • 3 g őrölt szegfűszeg
Házi mézes puszedli
Elkészítés
  1. A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a fűszereket. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint.
  2. A felolvadó margarin kissé kihűti a mézet, így már belekeverhető a tojás.
  3. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, ráöntjük a mézes keverékre és kanállal alaposan összekeverjük.
  4. A keveréket 1 órán keresztül pihentetjük hűtőben, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
    180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés

Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.

(A kép illusztráció.)