Hozzávalók
- 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 60 g méz
- 1 db tojás (kisebb)
- 30 g margarin
- 2 g szódabikarbóna
- 4 g őrölt fahéj
- 3 g őrölt szegfűszeg
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a fűszereket. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint.
- A felolvadó margarin kissé kihűti a mézet, így már belekeverhető a tojás.
- A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, ráöntjük a mézes keverékre és kanállal alaposan összekeverjük.
- A keveréket 1 órán keresztül pihentetjük hűtőben, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)