Hozzávalók
- 400 g cékla
- 120 g tejföl 12%-os zsírtartalmú
- 40 g citrom
- 40 g méz
- 32 g búza finomliszt
- 1 g köménymag
- 0,4 g só
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A céklát megtisztítjuk, megmossuk, 1X1cm-es kockákra vágjuk.
- Feltesszük hideg vízben főni és ha forr, hozzáadjuk az őrölt köményt és a mézet.
- Ha puha a cékla, lisztből és tejfölből habarást készítünk, behabarjuk a levest. Megsózzuk.
- Felforraljuk, beletesszük a citromlevet, tálaljuk.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illuszráció.)