Szendvicskrém-receptek

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

shutterstock_285548294

Túrókrémek

Alap túrókrém

25 dkg túróhoz adjunk:

  • 100-200 g camping, vagy tejszínes ömlesztett sajtot, ha sajtosan szeretnénk készíteni, vagy
  • 15 dkg margarint, ha vajkrém szerűen szeretnénk készíteni, vagy
  • 175 g nagy tejfölt, ha zöldségekhez mártogatósnak, vagy salátára öntetnek készítjük.

A túrót és a választott összetevőt alaposan összekeverjük, ha van botmixerünk az a legjobb erre, mert azzal egyenletes selymes krémet kapunk.

Ezt az alapmasszát ízesíthetjük kedvünkre, keverhetjük sós vagy akár édes krémmé. Ha sóst akarunk, választhatjuk például a következők valamelyikét:

  • kapor, fokhagyma párosításával,
  • zeller, lilahagyma esetében jópofa a színhatás is,
  • fokhagyma, reszelt sárgarépa és petrezselyem zöld,
  • apró kockákra vágott színes kaliforniai paprika, apróra vágott poré hagyma és petrezselyem zöld,
  • nyers, reszelt cékla és petrezselyem,
  • apró kockára vágott paradicsom, lila hagyma és petrezselyem zöld,
  • apró kockára vágott paradicsom és bazsalikom.

Fantáziánk és ízlésünk szerint bátran fűszerezhetünk bármilyen apróra vágott zöldfűszerrel és kis kockára vágott, vagy reszelt zöldséggel.

Tojáskrém

4 főtt, lereszelt, vagy villával összetört tojáshoz adjunk:

  • 100-200 g camping, vagy tejszínes ömlesztett sajtot, ha sajtosan szeretnénk készíteni, vagy
  • 15 dkg margarint, ha vajkrémszerűen szeretnénk készíteni, vagy
  • 175 g nagy tejfölt, ha zöldségekhez mártogatósnak, vagy salátára öntetnek készítjük.

A tojást és a választott összetevőt alaposan összekeverjük, ha van botmixerünk az a legjobb erre. A már kész masszát fűszerezzük ízlés szerint fehérborssal, mustárral és kicsi sóval. Tehetünk bele lila-, poré-, vagy vöröshagymát is apróra vágva.

shutterstock_370679210

Halkrém

150 g levétől lecsepegtetett, villával összetört halkonzervhez adjunk:

  • 100-200 g camping, vagy tejszínes ömlesztett sajtot, ha sajtosan szeretnénk készíteni, vagy
  • 15 dkg margarint, ha vajkrém szerűen szeretnénk készíteni, vagy
  • 175 g nagy tejfölt, ha zöldségekhez mártogatósnak, vagy salátára öntetnek készítjük.

A halat és a választott összetevőt alaposan összekeverjük, és ezt a masszát fűszerezzük ízlés szerint fehérborssal, citrom levével, mustárral és kicsi sóval. Tehetünk bele lila-, poré-, vagy vöröshagymát is apróra vágva, s színesíthetjük metélt zöldpetrezselyemmel is.