GYERE® Diósgyőr!

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

2018-ban, Dunaharaszti és Szerencs után Diósgyőrben is elindult a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) egészséges táplálkozást és az aktív életmódot hirdető GYERE®–Gyermekek Egészsége Programja!

Az MDOSZ hároméves szakmai projektjének fő célkitűzése továbbra is a gyermekkori túlsúly illetve elhízás visszaszorítása, hiszen az OGYÉI által koordinált 2016-os COSI (Childhood Obesity Surveillance Initiative) vizsgálat eredményei alapján a túlsúlyos és az elhízott gyermekek aránya nem változott a korábbi, 2010-es vizsgálathoz képest: minden 4. lány és minden 5. fiú túlsúlyos vagy elhízott a 7 éves gyermekek körében, Magyarországon.

A diósgyőri program indulása apropóján, 2018. október 25-én tartott sajtótájékoztatót Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnöke, Dr. Bíró Krisztina, az Egészségügyért Felelős Államtitkárság főosztályvezető-helyettese, Dr. Papp Csaba, a Miskolci Egészségfejlesztési Intézet főigazgatója, valamint Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

,,Több száz foglalkozáson vesznek majd részt a diósgyőri gyermekek, amelyeken koruknak megfelelően kapnak ismereteket az egészséges táplálkozás alapjairól. Minden témakörhöz készülnek írásos oktató anyagok szülőknek és pedagógusoknak egyaránt. Szó lesz a program megvalósításáról a szülői értekezleteken is, továbbá a szülők ingyenes dietetikai tanácsadást vehetnek igénybe a három év alatt.”

– írja közleményében az MDOSZ.

A projekt hatékonyságáról a program indulásakor és a 3. év végén, a helyi védőnői szolgálat közreműködésével, a 6 és 12 éves gyermekek körében végzett tápláltságiállapot-felmérések adatainak összehasonlítása ad majd képet.

Nagy örömünkre szolgál, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet szakmai partnerként vehet részt a diósgyőri GYERE® Programban.