Haláli receptek Halloween-re

Kategória: Egyéb, Táplálkozás | 0

Itt a Halloween, jön a házibuli időszak. Persze jó lenne, ha cukros muffinok, csokik és nyalókák helyett ilyenkor is valami egészséges kerülne az asztalra. A következőkben néhány ötletes tippet adunk ehhez.

Szülőként jó időszak ez arra, hogy valami új alapanyagot ismertessünk meg a gyerkőcökkel. A tökfaragással már közelebb hozhatjuk őket a zöldségekhez, és valószínűleg nagyobb lelkesedéssel kóstolják meg a céklasalátát, ha a vámpírok kedvenceként tálaljuk fel, vagy a dióbelet, ha pirított egér agyvelőnek nevezzük.

Roppant jól fest például a fekete olívabogyó pókformában elrendezve a töltött tojáson vagy egy kenyérszeleten, és akár hangyának is tűnhet a lenmag a vegyes salátán.

Nem kell, hogy különleges legyen az alapanyag. Némi kreativitással gyorsan összedobhatunk néhány szörny formájú szendvicset, vagy almából és sajtból fogsort, esetleg félbevágott banánból készíthetünk ,,szellemes” gyümölcsdesszertet.

A máskor talán kevésbé ízletesnek tűnő cékla vagy paradicsom is sokkal finomabb lesz akkor, ha különleges elnevezést kap. Íme két igazán halloween-i recept.

A Véres Báró koktélja

Hozzávalók:

3 dl paradicsomlé

1 darab friss narancs leve

1 teáskanál citromlé

1 evőkanál búzacsíra olaj

csipetnyi reszelt szerecsendió

Elkészítés: Keverjük össze a hozzávalókat, pihentessük hűtőben. Jégkockával kínáljuk.

Vámpírpüré

Hozzávalók:

2 közepes cékla

2 evőkanál görög joghurt

1-2 gerezd fokhagyma

bors

Elkészítés: A céklát meghámozzuk, majd sütőben puhára sütjük. Robotgéppel pürésítjük, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával. Joghurttal lazítjuk az állagát. Friss pirítósra kenve a legfinomabb.