Gyerekeknek szóló, egészséges táplálkozást népszerűsítő plakátokat tett közzé az OGYÉI

A zöldségek, gyümölcsök és a tej, tejtermékek rendszeres fogyasztására ösztönző, azok egészséges táplálkozásban betöltött szerepét bemutató plakátokat készített az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztálya, óvodások és iskolások számára.

Az OGYÉI weboldaláról ingyenesen letölthető, nyomtatható plakátokról az iskolások megismerhetik „a zöldségek és gyümölcsök rejtett kincseit”, megtudhatják, hogy mennyi C-vitamint tartalmaznak, mennyit és mikor érdemes fogyasztani belőlük és a fogyasztásuk milyen előnyökkel jár.

Az iskolások számára, a fenntartható táplálkozás jegyében olyan plakát is készült, amelyről a gyerekek az egyes évszakok szezonális zöldségeit, gyümölcseit ismerhetik meg.

A tej- és tejtermékfogyasztást további három plakát népszerűsíti. Ezek egyike kifejezetten az óvodás korosztály számára készült és csak képi elemeket tartalmaz.

A plakátok kihelyezhetők nevelési-oktatási intézmények közös tereiben, az osztálytermekben, a menzán és akár tanórákon is felhasználhatók.