A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy használatát megelőző legutóbbi termékminőség-tesztelésen az egészben kapható, illetve a szeletelt szalámikat hasonlították össze a szakértők, köztük az OGYÉI munkatársai, különböző szempontok alapján.
A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy „egyszerre utal az élelmiszerek biztonságára, minőségére és a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó gyártási folyamatokra” (forrás: kme.hu).
A védjegy használatát többlépcsős vizsgálatsorozat előzi meg, melynek része a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által koordinált minőségmustra is. Ez, illetve további független, szakmai – köztük laboratóriumi – vizsgálatok garantálják, hogy a védjeggyel ellátott termék kiemelkedő minőségű és biztonságos.
További információ az 5. termékmustráról és a védjeggyel ellátott termékek listája itt érhető el.