Iskolák, óvodák figyelem! Itt a 12. HAPPY-hét!

Kategória: Egyéb, Hírek, Oktatás | 0

Már lehet jelentkezni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) által, idén már 12. alkalommal megszervezett HAPPY-hétre! A program keretében meghirdetett videópályázaton induló intézmények ezúttal 100 000 forintos ajándékutalványt nyerhetnek, sorsolás útján.

2022. március 21-én, a víz világnapja előtt egy nappal veszi kezdetét az az egészséghét, melynek keretében az ország óvodásai, általános és középiskolásai változatos programok és játékos feladatok segítségével tanulnak a megfelelő folyadékpótlás pozitív hatásairól és a víz szerepéről.

Az OGYÉI számos letölthető segédanyagggal, korcsoportspecifikus programötletekkel segíti a pedagógusokat a HAPPY-hét megszervezésében.

A HAPPY-hét hosszú távú célja a gyermekkori elhízás terjedésében szerepet játszó cukrosüdítő-fogyasztás visszaszorítása és az, hogy a fiatalok megismerjék az ivóvíz értékeit.

Az idei HAPPY-hét időpontja: 2022. március 21-25.

https://www.surveymonkey.com/r/6Y5VBB5

Adatvédelmi tájékoztató

A regisztráció határideje: 2022. február 28.

Pályázat, nyeremények

A HAPPY-hét keretében ezúttal kisfilmpályázaton vehetnek részt a programra regisztrált intézmények.

A pályázati anyagok mottója: „A legegészségesebb választás a víz!”

Feltételek:

  • 1 intézmény 1 db videóval pályázhat
  • videó maximális hossza: 1 perc
  • videó maximális mérete: 400 MB
  • fekvő formátumú videó
  • jogtiszta zenét használó videó
  • ásványvíz- és üdítőmárkát nem mutató videó

Felhívjuk továbbá a pályázók figyelmét, hogy a pályázatra KIZÁRÓLAG személyes adatot nem tartalmazó videóval lehet nevezni. A pályázatok elbírálása előtt a személyes adattartalmú, így különösen, de nem kizárólagosan a résztvevők arcát, illetve személyes azonosítására alkalmas adatát tartalmazó videók kizárásra kerülnek!

Azon regisztrált intézmények között, akik pályázati anyagot küldenek be 5 db, egyenként 100 000 Ft értékű ajándékutalványt sorsolunk ki.

A pályázatok beküldésének határideje: 2022. április 10.

Beküldés:

A videókat a mammutmail.com fájlküldő oldalon keresztül kérjük beküldeni, a happyhet@ogyei.gov.hu címre.

Eredményhirdetés: 2022. április 12. 

Intézményeknek kiküldött tájékoztató levelét az OGYÉI ezúttal is az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkáráságán keresztül, az Oktatási Hivatal közreműködésével juttatta el az óvodákhoz, iskolákhoz.