Dr. Greiner Erikáról és Dr. Bíró Györgyről elnevezett tárgyalókat avattak fel az OGYÉI új székházában

Kategória: Dietetika 100, Egyéb, Hírek | 0

2022-ben költözött az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet új székházába, melynek felújításával végre egy fedél alá került az intézet gyógyszerészeti, illetve élelmezéstudományi feladatokkal foglalkozó egysége. Az épületegyüttesben összesen 8 tárgyaló is található, melyeket a gyógyszerészet és élelmiszertudomány, intézethez is kötődő, … Tovább

Kampányt kezdeményez az OGYÉI a 100 éves magyar dietetikusképzés ünneplésére

Kategória: Dietetika 100, Egyéb, Hírek | 0

Idén 100 éves a dietetikai képzés Magyarországon. Ennek apropóján az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2022. október végén egyhónapos kommunikációs kampányt indít, Dietetika 100 címmel, a dietetikus szakma történetének és jelentőségének bemutatása, a táplálkozástudományi szakemberek presztízsének növelése és szolgáltatásaik … Tovább

A hazai dietetikai képzés centenáriuma alkalmából konferenciát szervez az OGYÉI

Kategória: Dietetika 100, Egyéb, Hírek | 0

3. alkalommal ünnepli konferenciával az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet „a táplálkozástudomány sokszínűségét”. Az idei téma: 100 éves Magyarországon a dietetikusképzés. A konferencia 2022. október 26-án, az OGYÉI új székházában kerül megrendezésre. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes … Tovább

Az élelmezésvezőknek is segítséget nyújthat az OGYÉI kézikönyve

Megkönnyíti a népegészségügyi felügyelők munkáját az a minősítő rendszer, melyet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) Táplálkozás-epidemiológiai Főosztályának munkatársai dolgoztak ki, a közétkeztetési rendeletnek való megfelelés vizsgálatára. A kapcsolódó felhasználói kézikönyv ráadásul az élelmezésvezetők számára is segítséget nyújt a … Tovább

Minőségmustrán vettek részt az OGYÉI munkatársai

Kategória: Egyéb, Hírek | 0

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy használatát megelőző legutóbbi termékminőség-tesztelésen az egészben kapható, illetve a szeletelt szalámikat hasonlították össze a szakértők, köztük az OGYÉI munkatársai, különböző szempontok alapján. A Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy „egyszerre utal az élelmiszerek biztonságára, minőségére és a … Tovább