Ismét startol a Happy-hét!

Nyolcadik alkalommal, május 8-12 között rendezi meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét programot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Újdonság, hogy 2017-ben, már az óvodák jelentkezését is várjuk a programba.

2016-ban több mint 50 000 gyermek aktív közreműködésével zajlott a HAPPY-hét, akik az ország 196 intézményéből küldték be az általuk elkészített pályamunkákat a vízfogyasztással kapcsolatos játékos felhívásra.

Míg a kezdetekkor – 2007-ben – csak 6 iskola 397 diákjával vett részt a programban az elmúlt években több száz intézmény csatlakozott az OGYÉI által elindított kezdeményezéshez, amellyel így több ezer gyermeket sikerült elérnünk.

A rendhagyó program során az előzetesen regisztrált iskolák/óvodák önállóan szervezik meg a HAPPY- hetet, maguk döntik el, hogy milyen foglalkozásokkal, játékokkal hívják fel a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők káros hatásaira.

A HAPPY- hét sikeres megvalósításához a saját ötletek kivitelezése mellett az OGYÉI olyan oktatási anyagok ingyenes letöltését teszi lehetővé  , amely használatával mélyebb tudásra tehetnek szert a gyerekek a vízfogyasztással kapcsolatosan.

A HAPPY-héthez való csatlakozás feltétele legalább egy – OGYÉI által ajánlott vagy az iskola/óvoda által kidolgozott – vízfogyasztást népszerűsítő programpont megvalósítása.

A kampány részletes leírása és a regisztrációs felület ide kattintva érhető el.

Az óvodások és az iskolások által készített és 2017. június 02-ig beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, amely után a legjobb munkánk díjazására kerülnek.