2017. szeptember 20., szerda
MERŐKANÁL SZERKESZTŐSÉG 2017. augusztus 31.
A Menő menzák az iskolákban című pályázati felhívás felfüggesztése

2017. szeptember 04. napjától a Széchenyi 2020 keretében megjelent „Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című (EFOP-1.8.5-17 kódszámú) felhívás felfüggesztésre kerül.

Merokanal 2017. augusztus 28.
Felhívás – Közkonyha fejlesztés

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben található, helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek infrastrukturális fejlesztésének, illetve a közétkeztetés fejlesztésének megvalósítása érdekében került meghirdetésre. A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére. Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése. A felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.3-17

MERŐKANÁL SZERKESZTŐSÉG 2017. augusztus 18.
„Egészséges is lehet finom” – pályázat családok számára

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2017. augusztus 18  – szeptember 15. között pályázatot hirdet a családok számára. Keressük a legjobb kisétkezésekre szánt ételeket! A pályázat célja, hogy megismerjük és megismertessük azokat a változatos és egészséges összetevőkből készült, kisétkezésekre (tízóraira, uzsonnára) szánt ételeket, amelyeket a szülők készítenek és csomagolnak gyermekeiknek, nap mint nap iskolaidőben. A […]

OGYÉI KOMMUNIKÁCIÓS IRODA 2017. június 15.
Közel kétszáz intézmény részvételével zárult a Happy-hét kampány

Nyolcadik alkalommal, május 8-12. között rendezte meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét kampányt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Idén először az iskolák mellett az óvodák jelentkezését is várták a szervezők.  A 2017-es Happy-hét hasonlóan az előző évekhez egyaránt népszerű volt a gyerekek és a pedagógusok körében. Összesen 174 intézményből (132 iskola és […]

Merokanal 2017. május 26.
Beküldtétek már?

A Happy-héthez kapcsolódó pályázati anyagok beküldési határideje hamarosan lejár. Az általatok készített pályamunkákat földön, vízen, levegőben, postagalambbal vagy elektronikusan és még egy jó pár módon elküldhetitek nekünk!

MERŐKANÁL SZERKESZTŐSÉG 2017. április 28.
Ismét startol a Happy-hét!

Nyolcadik alkalommal, május 8-12 között rendezi meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítéseként a fiataloknak szóló Happy-hét programot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Újdonság, hogy 2017-ben, már az óvodák jelentkezését is várjuk a programba.

MERŐKANÁL SZERKESZTŐSÉG 2017. április 24.
Az egészséges étkezés népszerűsítésére írtak ki pályázatot iskoláknak

Menő menzák az iskolában címmel írt ki pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az egészséges étkezés és életmód népszerűsítésére Novák Katalin közölte: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló pályázatra – amelyre iskolai alapítványok jelentkezhetnek majd május 19-étől – 6,8 milliárd forint fejlesztési forrás áll rendelkezésre.

Tinnyei Mária 2016. november 13.
Keressük 2016 közétkeztetőjét!

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2016. november 21-től két, egymáshoz kapcsolódó pályázatot hirdet, az egyiket a menzán étkező tanulóknak, a másikat az iskolákat ellátó közétkeztetőknek.

Tinnyei Mária 2016. november 10.
Keressük együtt Magyarország TOP50 legfinomabb menza ételét!

Keressük együtt Magyarország 50 legfinomabb menza ételét és 2016 közétkeztetőjét!
Pályázatot hirdet az OGYÉI diákok és közétkeztetők számára

Keressük a közétkeztető cégek által folytatott jó gyakorlatokat!

A közétkeztetés reformját népszerűsítő kommunikációs kampányunk keretében keressük azokat az közétkeztető cégek által folytatott jó gyakorlatokat, melyek mintául szolgálhatnak az iskolák, szülők és pedagógusok számára

Felhívás – közkonyha fejlesztés

Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben található, helyi termékértékesítést szolgáló piacok, vásárterek infrastrukturális fejlesztésének, illetve a közétkeztetés fejlesztésének megvalósítása érdekében került meghirdetésre. A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztésére. Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése. A felhívás kódszáma: VP6-7.2.1-7.4.1.3-17

„Egészséges is lehet finom” – pályázat családok számára

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2017. augusztus 18  – szeptember 15. között pályázatot hirdet a családok számára. Keressük a legjobb kisétkezésekre szánt ételeket! A pályázat célja, hogy megismerjük és megismertessük azokat a változatos és egészséges összetevőkből készült, kisétkezésekre (tízóraira, uzsonnára) szánt ételeket, amelyeket a szülők készítenek és csomagolnak gyermekeiknek, nap mint nap iskolaidőben. A […]

Kötelező képzést indít az OGYÉI élelmezésvezetőknek

Szeptembertől nyolc alkalommal – a fővárosban és több vidéki helyszínen – indít képzést az közétkeztetési cégek élelmezésvezetői számára az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Intézményi követelmények – kérdések és válaszok a rendelet kapcsán

A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban, témakörönként összegyűjtöttük néhány kérdést és választ, amelyek hasznosak lehetnek a rendelettel kapcsolatosan felmerült kérdések tisztázásában. Ezen a héten az intézmény típusokat, általános követelményeket, munkahelyi étkezést vesszük górcső alá.

10+ 1 tipp külföldi utazáshoz, nyaraláshoz

A nyaralást elsősorban a gyomorpanaszok keseríthetik meg, ezt az alábbi jó tanácsok betartásával elkerülheti!

’Táplálkozás-egészségügyi szempontok a közétkeztetésben’ képzés tájékoztató

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékoztatja a közétkeztetési rendeletben előírt képzés iránt érdeklődőket, hogy a képzés szakmai anyagai elkészültek, jelenleg a helyszínek és időpontok egyeztetése zajlik.

Tippek ötletek a nyári melegben ha kirándulni megyünk

Végre itt a nyár, beköszöntött a jó idő, vége az iskolának. Szülőként törhetjük a fejünket: mit csomagoljunk az uzsonnástáskába, ha kirándulni vagy táborba megy a gyerekünk? Tippek, ötletek a nyári uzsonnához!

Só használata – kérdések és válaszok a rendelet kapcsán

A közétkeztetők számára is szeretnénk elérhető, naprakész információkat megosztani, amellyel támogatjuk munkájukat. Gyakran Ismételt Kérdések rovatunkban, témakörönként összegyűjtöttük néhány kérdést és választ, amelyek hasznosak lehetnek a rendelettel kapcsolatosan felmerült kérdések tisztázásában. Ezen a héten a sót helyezzük fókuszba.

Hurrá nyaralunk…! – és mi legyen a családi útipatikában?

Végre itt a nyár, remek az idő az iskolának is vége és kezdődhet a csupa nagy betűs, élményekkel teli VAKÁCIÓ. Ez az az időszak, amikor kicsit fellélegzünk, számoljuk vissza a napokat a családi nyaralásig. A gyerekek izgatottan várják, hogy mikor indulunk már végre. Mi szülők pedig elkezdjük tervezni, hogy mit vigyünk magunkkal és csomagolás közben […]