Megjelent a HUN-REN BTK Néprajztudományi Intézet és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (jogutódja a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ, NNGYK) közös, gyermek-közétkeztetést felmérő kutatásának eredményeit összefoglaló 3. cikk a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakmai lapjában, az Új Diétában.

Idézetek a menzán étkező tanulók étkezési körülményekre adott válaszaiból
A gyermek-közétkeztetés komplex képének vizsgálata néprajztudományi és táplálkozástudományi szemmel c. cikksorozat záró publikációja a vizsgálatban részt vevő gyermekek és szüleik közétkeztetéssel kapcsolatos véleményét veszi górcső alá.
A vizsgálat során megállapításra került többek között az, hogy
- a szülők többsége egészségesnek és változatosnak ítéli meg a közétkeztetés keretében kínált ebédet, és azzal a tanulók többsége is elégedett,
- ugyanakkor viszont az étkezési körülmények is hatással vannak a diákok étkezési hajlandóságára,
- beleértve a tálalószemélyzet és az étkeztető pedagógusok hozzáállását.
A teljes publikáció itt olvasható: https://ujdieta.hu/cikk/a-gyermek-kozetkeztetes-komplex-kepenek-vizsgalata-neprajztudomanyi-es-taplalkozastudomanyi-szemmel-iii
A vizsgálat további eredményeit összefoglaló, korábbi cikkekről itt olvashatsz: https://merokanal.hu/hirek/az-nngyk-es-a-neprajztudomanyi-intezet-gyermek-kozetkeztetest-felmero-kutatasanak-eredmenyei/