Közétkeztető: Mogyoródi Nonprofit Konyha
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 0,005 csom bors
- 0,04 kg fokhagyma
- 0,05 kg fűszerpaprika
- 0,8 l napraforgóolaj
- 8 kg sertéscomb
- 0,15 kg jódozott só
- 15 db tojás
- 0,4 kg vöröshagyma
- 30 db vizes zsemle
- 0,8 kb zsemlemorzsa
- 0,02 csom babérlevél
- 20 kg burgonya
- 1,2 kg búzaliszt (BL55)
- 0,18 kg jódozott só
- 3 l tejföl
- 0,45 kg vöröshagyma
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A megmosott, feldarabolt húst a beáztatott kicsavart zsemlével ledaráljuk.
- Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
- Alaposan összedolgozzuk majd személyenként két kisebb pogácsát formázunk.
- Zsemlemorzsába forgatva, bő forró olajban pirosra sütjük.
- Rácsra szedjük, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni.
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
- Annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
- A főzővizet ízesítjük sóval, babérlevéllel, valamint egészben hagyott hagymával.
- Lassú tűzön puhára főzzük.
- Amikor kész behabarjuk a liszt és tejföl keverékével.
- Óvatosan kiforraljuk.
- Tálalás előtt kivesszük a hagymát és a babérlevelet.
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.