Fasírt burgonyafőzelékkel

Kategória: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: Mogyoródi Nonprofit Konyha

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Fasírt burgonyafőzelékkel
Fasírt burgonyafőzelékkel
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 0,005 csom bors
  • 0,04 kg fokhagyma
  • 0,05 kg fűszerpaprika
  • 0,8 l napraforgóolaj
  • 8 kg sertéscomb
  • 0,15 kg jódozott só
  • 15 db tojás
  • 0,4 kg vöröshagyma
  • 30 db vizes zsemle
  • 0,8 kb zsemlemorzsa
  • 0,02 csom babérlevél
  • 20 kg burgonya
  • 1,2 kg búzaliszt (BL55)
  • 0,18 kg jódozott só
  • 3 l tejföl
  • 0,45 kg vöröshagyma
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 0,005 csom bors
  • 0,04 kg fokhagyma
  • 0,05 kg fűszerpaprika
  • 0,8 l napraforgóolaj
  • 8 kg sertéscomb
  • 0,15 kg jódozott só
  • 15 db tojás
  • 0,4 kg vöröshagyma
  • 30 db vizes zsemle
  • 0,8 kb zsemlemorzsa
  • 0,02 csom babérlevél
  • 20 kg burgonya
  • 1,2 kg búzaliszt (BL55)
  • 0,18 kg jódozott só
  • 3 l tejföl
  • 0,45 kg vöröshagyma
Fasírt burgonyafőzelékkel
Elkészítés
  1. A megmosott, feldarabolt húst a beáztatott kicsavart zsemlével ledaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket.
  3. Alaposan összedolgozzuk majd személyenként két kisebb pogácsát formázunk.
  4. Zsemlemorzsába forgatva, bő forró olajban pirosra sütjük.
  5. Rácsra szedjük, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni.
  6. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
  7. Annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főni.
  8. A főzővizet ízesítjük sóval, babérlevéllel, valamint egészben hagyott hagymával.
  9. Lassú tűzön puhára főzzük.
  10. Amikor kész behabarjuk a liszt és tejföl keverékével.
  11. Óvatosan kiforraljuk.
  12. Tálalás előtt kivesszük a hagymát és a babérlevelet.

Vélemény, hozzászólás?