Hozzávalók
- 400 g pangasius filé
- 120 g vizes zsemle
- 80 g zsemlemorzsa
- 1 db kisebb tojás
- 16 g repcemagolaj
- 16 g vöröshagyma
- 16 g napraforgóolaj
- 4 g friss petrezselyemlevél
- 1,6 g jódozott só
- 1,6 g friss fokhagyma
- 0,8 g szerecsendió
- 0,24 g fekete bors
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A halat megdaráljuk, a zsemlét vízben áztatjuk, kinyomkodjuk, a tisztított vöröshagymát kis kockákra vágjuk.
- Az olaj felén puhára pároljuk a hagymát és a reszelt fokhagymát.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a darált halhoz. Belerakjuk a fűszereket, a zsemlét, a tojást, a finomra vágott petrezselymet és alaposan elkeverjük.
- Kézzel egyforma gömböket formázunk, meghempergetjük a morzsába. Zsírpapírral bélelt tepsit beolajozzuk, és rátesszük a fasírtokat, 180 fokos sütőben ropogósra sütjük.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.
(A kép illusztráció.)