Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral

Közétkeztető: HPM Plus Kft.

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 8 kg pangasius
  • 0,3 kg zsemlemorzsa
  • 0,5 l sütőzsiradék
  • 35 db zsemle
  • 0,06 kg jódozott só
  • 15 darab tojás
  • 0,005 kg petrezselyemzöld
  • 5 kg bulgur
  • 0,3 l étolaj
  • 9 l tej
  • 2 kg trappista sajt
  • 2,1 kg liszt
  • 1 kg vöröshagyma
  • 0,02 kg friss fokhagyma
  • 0,8 kg margarin
  • 4 g szerecsendió
  • 3 g fehér bors
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A halat ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk kinyomkodjuk.
  2. A halat, a kinyomkodott zsemléket, a zsemlemorzsa egy részét, a tojásokat és fűszereket összekeverjük, gombócokat formálunk belőlük.
  3. Átforgatjuk zsemlemorzsába, tepsibe helyezzük, majd lefújjuk sütőzsiradékkal és készre sütjük.
  4. A bulgurt átpirítjuk étolajon, felöntjük vízzel és készre pároljuk.
  5. Ízesítjük sóval és petrezselyemzölddel.
  6. Rántást készítünk olajjal és liszttel, felöntjük tejjel, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  7. Ízesítjük őrölt fehér borssal.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Vélemény, hozzászólás?