Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral

Kategória: Főfogás, Receptek | 0

Közétkeztető: HPM Plus Kft.

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Recept nyomtatása
Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 8 kg pangasius
  • 0,3 kg zsemlemorzsa
  • 0,5 l sütőzsiradék
  • 35 db zsemle
  • 0,06 kg jódozott só
  • 15 darab tojás
  • 0,005 kg petrezselyemzöld
  • 5 kg bulgur
  • 0,3 l étolaj
  • 9 l tej
  • 2 kg trappista sajt
  • 2,1 kg liszt
  • 1 kg vöröshagyma
  • 0,02 kg friss fokhagyma
  • 0,8 kg margarin
  • 4 g szerecsendió
  • 3 g fehér bors
Fogás Főfogás
Mennyiség
Hozzávalók
  • 8 kg pangasius
  • 0,3 kg zsemlemorzsa
  • 0,5 l sütőzsiradék
  • 35 db zsemle
  • 0,06 kg jódozott só
  • 15 darab tojás
  • 0,005 kg petrezselyemzöld
  • 5 kg bulgur
  • 0,3 l étolaj
  • 9 l tej
  • 2 kg trappista sajt
  • 2,1 kg liszt
  • 1 kg vöröshagyma
  • 0,02 kg friss fokhagyma
  • 0,8 kg margarin
  • 4 g szerecsendió
  • 3 g fehér bors
Halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral
Elkészítés
  1. A halat ledaráljuk, a zsemléket beáztatjuk kinyomkodjuk.
  2. A halat, a kinyomkodott zsemléket, a zsemlemorzsa egy részét, a tojásokat és fűszereket összekeverjük, gombócokat formálunk belőlük.
  3. Átforgatjuk zsemlemorzsába, tepsibe helyezzük, majd lefújjuk sütőzsiradékkal és készre sütjük.
  4. A bulgurt átpirítjuk étolajon, felöntjük vízzel és készre pároljuk.
  5. Ízesítjük sóval és petrezselyemzölddel.
  6. Rántást készítünk olajjal és liszttel, felöntjük tejjel, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  7. Ízesítjük őrölt fehér borssal.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Vélemény, hozzászólás?