Francia hagymaleves

 

Közétkeztető: Mogyoródi Nonprofit Konyha
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

 

 

Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 1 csomag bors
  • 3 l tejföl
  • 0,8 kg búzaliszt (BL55)
  • 2 kg margarin (35%)
  • 0,07 kg petrezselyemzöld
  • 0,18 kg jódozott só
  • 0,02 csomag szerecsendió
  • 8 kg vöröshagyma
  • 0,2 kg levesgyöngy
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A margarint felhevítjük, beletesszük a megtisztított, egyenletesen vékony karikákra vágott hagymát. Ízesítjük sóval, borssal és fedő alatt pároljuk.
  2. Amikor már kissé megpirult, és saját levét elfőtte, kevés vizet öntünk rá, megszórjuk szerecsendióval és folytatjuk a párolást.
  3. Végül felöntjük megfelelő mennyiségű vízzel, és amikor forrni kezd, besűrítjük a tejfölös lisztes habarással.
  4. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg. Levesgyönggyel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Vélemény, hozzászólás?