Közétkeztető: Esztár Község Önkormányzata Konyha
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 8 kg pulykamell
- 2,5 kg pizza sonka
- 2,8 kg trappista sajt
- 0,5 kg liszt
- 2 l étolaj
- 0,2 kg só
- 10 g őrölt bors
- 2 kg gomba
- 6 kg rizs
- 0,5 l étolaj
- 0,3 kg petrezselyem zöld
- 0,10 kg só
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszerezzük, lisztbe forgatva mind két oldalát elősütjük, majd tepsibe téve a pirított gombát ráhelyezzük a pulykamellre, rátesszük a sonkát, sajtot 180°C fokon előmelegített sütőben készre sütjük.
- A rizst folyóvíz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd az olajon átpirítjuk.
- Amikor elérte a kellő pirosságot, a rizs mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, sóval és a megmosott, felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Megjegyzés
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.