Magyaróvári pulyka szelet rizzsel

Közétkeztető: Esztár Község Önkormányzata Konyha

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Magyaróvári pulyka szelet rizzsel
Magyaróvári pulyka szelet rizzsel
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Magyaróvári pulyka szelet rizzsel
Magyaróvári pulyka szelet rizzsel
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 8 kg pulykamell
  • 2,5 kg pizza sonka
  • 2,8 kg trappista sajt
  • 0,5 kg liszt
  • 2 l étolaj
  • 0,2 kg
  • 10 g őrölt bors
  • 2 kg gomba
  • 6 kg rizs
  • 0,5 l étolaj
  • 0,3 kg petrezselyem zöld
  • 0,10 kg
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A pulykamellet kiklopfoljuk, fűszerezzük, lisztbe forgatva mind két oldalát elősütjük, majd tepsibe téve a pirított gombát ráhelyezzük a pulykamellre, rátesszük a sonkát, sajtot 180°C fokon előmelegített sütőben készre sütjük.
  2. A rizst folyóvíz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd az olajon átpirítjuk.
  3. Amikor elérte a kellő pirosságot, a rizs mennyiségének megfelelő, kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, sóval és a megmosott, felaprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
Megjegyzés

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Vélemény, hozzászólás?