Narancsos almás lepény

Közétkeztető: P. Dussmann Kft. – Százhalombattai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Narancsos almás lepény
Narancsos almás lepény
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Narancsos almás lepény
Narancsos almás lepény
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 1 kg narancs
  • 5-6 kg alma
  • 0,46 kg porcukor
  • 0,03 kg őrölt fahéj
  • 0,8 kg margarin
  • 0,8 kg kristálycukor
  • 0,08 kg sütőpor
  • 2,2 kg liszt
  • 1 l tejföl
  • 11 db tojás
  • 0,06 kg vaníliás cukor
Mennyiség:
Elkészítés
  1. Hagyományos linzertésztát készítünk.
  2. Kétfelé osztjuk, kinyújtjuk.
  3. Közben a reszelt almából fahéjból, vaníliás cukorból összedolgozzuk a tölteléket.
  4. A kinyújtott tésztára tesszük az almatölteléket, és a felkockázott naranccsal szórjuk meg.
  5. A tetejére kerül a másik kinyújtott tészta.
  6. Megszúrjuk a tetejét, és megkenjük tojás és tejföl keverékével.
  7. Sütőben készre sütjük.
Megjegyzés

További információk közétkeztetőknek:

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:

11-14 évesek

Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:

Háromszori

Vélemény, hozzászólás?