Közétkeztető: Szigetújfalu Község Önkormányzatának Konyhája
Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori
Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!
Hozzávalók
- 7 kg csíkozott sertéscomb
- 3 kg sárgarépa
- 2 kg mirelit paszternák
- 1,8 l tejföl (12%)
- 0,8 kg vöröshagyma
- 0,5 l étolaj
- 0,5 kg finomliszt
- 0,4 kg mustár
- 0,25 kg só
- 0,01 kg egész babérlevél
- 0,01 kg őrölt feketebors
- 5 kg rövidcső tészta
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A sertéshúst húslevesként főzzük meg a zöldségekkel.
- Annyi a különbség, hogy mivel itt a zöldségekből mártást készítünk, ezért mennyiségben többet használunk fel belőlük, mintha csak levest főznénk.
- Amint a zöldségek és a hús is megpuhultak, a zöldségeket kivesszük az edényből és a leves levének fokozatos adagolásával, valamint botmixer segítségével turmixoljuk, pürésítjük.
- Így kapjuk a mártásalapot, amit tejfölös-lisztes habarással sűrítünk és állítjuk be a végleges ízét és állagát.
- A mártás pikáns ízét mustár hozzáadásával érjük el.
- A kész mártásalaphoz hozzákeverjük a húscsíkokat és együtt adagoljuk a kifőtt tésztára.
- A rövidcső száraztésztát enyhén sós vízben puhára főzzük (a főzési időt az útmutató határozza meg).
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.