Sertéscsíkok hamis vadasmártásban

Közétkeztető: Szigetújfalu Község Önkormányzatának Konyhája

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
7-10 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Sertéscsíkok hamis vadasmártásban
Sertéscsíkok hamis vadasmártásban
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Sertéscsíkok hamis vadasmártásban
Sertéscsíkok hamis vadasmártásban
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 7 kg csíkozott sertéscomb
  • 3 kg sárgarépa
  • 2 kg mirelit paszternák
  • 1,8 l tejföl (12%)
  • 0,8 kg vöröshagyma
  • 0,5 l étolaj
  • 0,5 kg finomliszt
  • 0,4 kg mustár
  • 0,25 kg
  • 0,01 kg egész babérlevél
  • 0,01 kg őrölt feketebors
  • 5 kg rövidcső tészta
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A sertéshúst húslevesként főzzük meg a zöldségekkel.
  2. Annyi a különbség, hogy mivel itt a zöldségekből mártást készítünk, ezért mennyiségben többet használunk fel belőlük, mintha csak levest főznénk.
  3. Amint a zöldségek és a hús is megpuhultak, a zöldségeket kivesszük az edényből és a leves levének fokozatos adagolásával, valamint botmixer segítségével turmixoljuk, pürésítjük.
  4. Így kapjuk a mártásalapot, amit tejfölös-lisztes habarással sűrítünk és állítjuk be a végleges ízét és állagát.
  5. A mártás pikáns ízét mustár hozzáadásával érjük el.
  6. A kész mártásalaphoz hozzákeverjük a húscsíkokat és együtt adagoljuk a kifőtt tésztára.
  7. A rövidcső száraztésztát enyhén sós vízben puhára főzzük (a főzési időt az útmutató határozza meg).

Vélemény, hozzászólás?