Sült csirkecomb zöldséges rizzsel

 

 

Közétkeztető: Mogyoródi Nonprofit Konyha

Az adott étel receptje az alábbi korcsoport számára készült:
11-14 évesek
Az adott étellel a közétkeztető az alábbi számú étkezést biztosítja:
Háromszori

Ha módosítani kívánja a létszámot, írja be a kívánt számot és üssön egy entert!

Sült csirkecomb zöldséges rizzsel
Sült csirkecomb zöldséges rizzsel
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Sült csirkecomb zöldséges rizzsel
Sült csirkecomb zöldséges rizzsel
Recept nyomtatása
Mennyiség
100
Mennyiség
100
Hozzávalók
  • 0,004 csomag bors
  • 0,0005 csomag majoranna
  • 15 kg csirkecomb
  • 0,8 l napraforgóolaj
  • 0,18 kg jódozott só
  • 0,6 l napraforgóolaj
  • 6 kg barnarizs
  • 0,14 kg jódozott só
  • 5,5 kg mexikói mirelit vegyes zöldség
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A csirkecombokat megmossuk, átnézzük, és az esetleges tollmaradékot eltávolítjuk.
  2. Lecsepegtetjük, ízesítésként bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, és majorannával.
  3. Tepsiben egymás mellé tesszük, és tetejére olajat öntünk.
  4. Előmelegített sütőbe téve készre sütjük.
  5. A láng ne legyen túl erős, hogy a hús jól át tudjon sülni.
  6. Akkor kész, ha a hús könnyen leválik a csontról és a bőre is szép piros.
  7. Köretként szinte minden rizs, burgonyaköret illik hozzá, de ne feledkezzünk meg a salátáról, savanyúságról, befőttről sem.
  8. A barna rizst egy kevés olajon megfuttatjuk, majd feltesszük dupla mennyiségű sós vízben főni.
  9. Ezalatt a mirelit vegyes zöldséget olajon puhára pároljuk.
  10. Majd amikor elkészültek, óvatosan összekeverjük és tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?