Hozzávalók
- 240 g tőkehalfilé
- 200 g 3,5% zsírtartalmú joghurt
- 120 g sárgarépa
- 120 g 12% zsírtartalmú tejföl
- 80 g friss zeller
- 80 g friss petrezselyemgyökér
- 40 g vöröshagyma
- 40 g friss citromlé
- 8 g repcemagolaj
- 8 g napraforgóolaj
- 4 g tárkony
- 4 g friss fokhagyma
- 3,2 g friss petrezselyem levél
- 2,4 g jódozott só
- 0,4 g fekete bors
Mennyiség: fő
Elkészítés
- A zöldségeket hámozzuk, mossuk, egyenletes darabokra vágjuk. A vöröshagymát előkészítés után apró kockákra vágjuk.
- A vöröshagymát az olajon elkezdjük párolni, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zöldségeket, együtt pároljuk tovább. Hozzáadjuk a tárkonyt, és a borsot is. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg a zöldségek majdnem megpuhulnak.
- Amikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, a citromlevet összekeverjük a tejföllel és a joghurttal, hozzámelegítjük a leveshez, és beleöntjük. Valamint beletesszük az egyenletes kockákra vágott halat is.
- Pár perc alatt készre főzzük, sózzuk, és az aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés
Kisa Judit, dietetikus saját fejlesztésű receptje az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” elnevezésű projekt keretében készült.